Golgota 11-ről

A keresztény gyülekezet egy közösség. Azokból az emberekből áll, akik elhiszik, hogy Jézus az, akinek mondja magát; hogy Ő az Isten, aki eljött az emberhez, Ő a világ Megváltója. És a gyülekezet egy biztonságos hely azok számára, akiknek Istennel kapcsolatban vannak kérdései és kétségei is. Nem egy klub, ahol mindenki azt gondolja, hogy jobb, mint más; inkább mindenki azt gondolja, hogy szüksége van Jézusra, és szüksége van a másikra. Egy olyan közösség, ahol érződik Isten kegyelme, ami mindenkié.

A gyülekezetet nem egy épület. A gyülekezet az emberek. Nem egy vasárnapi találkozás csak, hanem egy utazás együtt Jézussal az életen át. Az első napoktól kezdve a keresztények összegyűlnek vasárnap, hogy imádkozzanak, közösségben legyenek, és hogy tanulmányozzák a Bibliát. Mi is folytatjuk ezt a tradíciót, vasárnap ünnepelünk, azon a napon, amikor Jézus feltámadt, legyőzve a bűnt és a halált.

A közösség tagjai csak úgy is találkoznak. Páran együtt ebédelnek, vacsoráznak, kirándulnak, stb. Az élet – együtt, Jézusban. Ez a gyülekezet. Ez a Golgota 11. Nem tökéletes. Éppen ellenkezőleg! Ahol vannak emberek, mindig vannak problémák is. De nem azért találkozunk, hogy megpróbáljunk tökéletesek lenni. Összegyűlünk, mert Jézusban megbocsátottak nekünk, és tanuljuk, hogy hogyan járjunk továbbra is az Ő kegyelmében, örömében és az evangéliumban!

Készülj arra, hogy Jézusról fogsz hallani! Szeretjük Istent zenén keresztül dicsőíteni, és az Igéjét tanulmányozni. A középpontba Jézus és egymás szeretetét helyeztük, amelyhez kellemes, nyugodt környezetet alakítottunk ki.

Történetünk

A rövid változat: 2011-ben a Golgota Budapest lelkipásztorai meglátták annak a lehetőségét, hogy a 11. kerületben új közösséget hozzanak létre. Keresztények kis csoportja elkezdett rendszeresen találkozni Kelenföldön, és így jött létre a Golgota 11.

 

X