Golgota Története

Az 1980-as és 90-es évek során Dél-Kaliforniából fiatal keresztény misszionáriusok érkeztek Kelet-Európába, hogy Jézus Krisztus jó hírét megosszák az itt élőkkel. Akkoriban Baján gyűlt össze egy fiatalokból álló csoport, amely mára országszerte több mint 25 gyülekezetté nőtte ki magát.

Hogy mi vezérelte az ideérkező misszionáriusokat? Jézus hívta el őket. Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy „nekem adatott minden hatalom a mennyen és a földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” Máté ev. 28:18-20

Jézus továbbra is hívja mindenfelé a hívőket, hogy ezt a munkát végezzék. Jóllehet a Golgota kevesebb, mint 30 éve van jelent Magyarországon, az igaz keresztény hit évszázados örökségét visszük tovább, hogy Jézus Krisztust szeretjük és az ő igazságát hirdetjük.

További részletekről is olvashatsz itt
A dél-kaliforniai Calvary Chapel mozgalomból indult Golgota történetéről további részleteket Phil Metzger: Történet a kegyelemről – A vasfüggönyön túl című könyvében olvashatsz. A könyv a Golgota Budapest gyülekezetben magyar nyelven, illetve az Amazon-on angol nyelven is elérhető.

X